Visita a centres de fertilitat del sud-est asiàtic

El Dr. Torres i la Carme han visitat diversos Centres de Fertilitat al sud-est d’Àsia.
Hi ha centres en Països emergents que ofereixen un bon nivell de qualitat en Reproducció assistida. Això és degut a que aquest centres són participats i supervisats des de països amb gran qualitat mèdica i tecnològica com ara Japó, Austràlia o Singapur

Estadístiques sobre l’avortament

L’avortament legal va anar pujant a Catalunya després de la despenalització el 1985, fins arribar a un màxim de 26.932 casos l’any 2009. Des de llavors ha anat baixant fins a 21.956 casos el 2012.

Els nivells de Vitamina D en la mare afecten al fill

La força muscular del nen als 4 anys està relacionada amb els nivells de vitamina D que tenia la mare al final de l’embaràs

Llei sobre l’avortament: opina!

QUÈ OPINES SOBRE L’AVORTAMENT?
NO ET DEIXIS INFLUIR PER LES PROPOGANDES PRO O ANTI I TINGUES LA TEVA PROPIA POSICIÓ

Nous avenços en diagnòstic prenatal

A totes les parelles i dones gestants que esperen un fill els preocupa que pateixi alguna patologia que provoqui retard mental o alguna malaltia greu o degenerativa que no li permeti arribar a l’edat adulta com a persona independent. Els últims avenços científics i tecnològics ens donen l’oportunitat d’oferir noves proves que permeten el diagnòstic prenatal de més malalties, amb més seguretat o de forma menys agressiva.

La paradoxa legal permet la selecció de sexe

La interrupció de l’embaràs perquè el fetus és una nena escandalitza molt en els països occidentals. Però el cert és que les comunitats d’aquests països asiàtics que viuen a l’estranger sovint segueixen la mateixa conducta, i a sobre amb el finançament del sistemes públics de salut.

  • Permalink Gallery

    Els nens “in vitro” patiran més problemes de circulació quan siguin grans?

Els nens “in vitro” patiran més problemes de circulació quan siguin grans?

Arran de la publicació en els mitjans de difusió d’un estudi de l’hospital Clínic en el que alerta sobre el risc cardiovascular del nens nascuts amb tècniques de reproducció assistida, s’ha creat una situació d’alarma que ha motivat que ens consultin molts pares i mares de fills nascuts amb tècniques de fecundació “in vitro”(FIV).

Ara també a Teknon…

Vols que et visitem a Barcelona? ja pots fer-ho! Ens trobaràs al despatx 146 del Centre Mèdic TEKNON. Concerta cita a través de la web o trucant al 937 551 414. Recordeu que continuem visitant a Mataró i Granollers (https://www.drtorres.net/on-estem/) i que seguim estudiant la possibilitat d’obertura de nous espais a petició de les nostres pacients. Cada dia més prop teu!

  • Permalink Gallery

    Tallar el cordó umbilical en el moment oportú val la pena…

Tallar el cordó umbilical en el moment oportú val la pena…

És important tallar el cordó umbilical en el moment adequat. Si es talla massa aviat baixen els nivells de ferro del lactant, augmenta el risc d’anèmia que malgrat tot no és gaire freqüent en el nostre medi. Si es talla massa tard, augmenta el risc d’icterícia del nadó. De vegades no pots esperar en tallar-lo, per exemple quan hi ha una volta estreta de cordó al voltant del […]

  • Permalink Gallery

    El sol aporta vitamina D, molt necessària durant l’embaràs…

El sol aporta vitamina D, molt necessària durant l’embaràs…

És molt aconsellable prendre el sol durant la gestació per tal d’adquirir vitamina D, imprescindible durant l’embaràs. Això sí, l’exposició al sol sempre ha de ser controlada! no t’hi posis més de mitja hora seguida ni en hores altes i fes-ho sempre amb protecció solar (un protector de 3o ja és suficient). Et deixem una eina molt útil perquè ho puguis fer tu mateixa: www.uvawareness.com.