La força muscular del nen als 4 anys està relacionada amb els nivells de vitamina D que tenia la mare al final de l’embaràs

Un estudi de la Universitat de Southampton al  Regne Unit, publicat el mes passat a la revista Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, realitzat en 678 embarassades i els seus fills, troba que hi ha una relació directa entre la força muscular dels nens i els nivells de vitamina D que tenia la mare al final de l’embaràs.

Els nivells de vitamina D es van mesurar en les mares al final del seu embaràs. Quan els nens van arribar als 4 anys es va mesurar la seva força muscular. Els nens de les mares que tenien nivells baixos de vitamina D, eren més dèbils muscularment. En canvi, els fills de les mares amb nivells normals o alts de vitamina D tenien significativament més  força muscular.

La debilitat muscular en el nen es creu que pot estar relacionada amb problemes posteriors en el desenvolupament i en la vida adulta com ara: més tendència a les caigudes, fractures i diabetis.

La vitamina D, no s’ha de prendre sense control ja que dosis massa altes resulten tòxiques i poden produir malformacions.

Per aquest motiu, des de fa un temps, hem incorporat el control de la vitamina D a les nostres embarassades i a través de la dieta, el sol i en ultima instància suplements vitamínics procurem que tinguin uns nivells convenients per millorar la seva salut i la del seu fill.