Com ja sabràs, hi ha centres que realitzen les anomenades “classes prenatals” aquestes consisteixen en adoptar consciència del nouvingut i saber com actuar en certes situacions, així com realitzar exercicis per alleugerir algunes molèsties que pugui tenir la mare. La data d’inici d’aquestes classes pot variar en funció del centre on les realitzis però solen anar al voltant de les 28 setmanes. Pots realitzar-les sempre i quan no hi hagi algun motiu mèdic que ho contraindiqui, però les classes no són un requeriment de cara al part.

El moment d’anar al hospital pot ser una mica caòtic, intenta deixar-ho tot preparat unes setmanes abans per tal que no et deixis res. És important, quant a documentació que agafis el teu DNI, Tarja de la Mútua, les últimes analítiques que t’hagi realitzar el teu ginecòleg, així com els resultats dels cultius vaginal i rectal que t’hauran fet per la prevenció de l’infecció neonatal per Streptoccocus β-hemolític, que en cas de ser positiu requerirà d’administració antibiòtica durant el part.

Des del Centre Mèdic Dr. Torres Pons sempre recomanem l’ús de la faixa postpart, tant en part vaginal com en cesària, ja que aquesta ajuda a posar a lloc tota la musculatura que després de l’embaràs ha quedat distesa i alleugereix els dolors que es poden produir en accions com tossir o riure.

Pots utilitzar la nostra llista de la roba per saber què necessites per la bossa de l’hospital.

Consulta també el nostre apartat de Documents i tràmits