El seguiment de l’embaràs estàndard que fem en el nostre centre és més ampli que el que es fa durant l’embaràs normal a la sanitat pública en número de visites, ecografies i analítiques. Compleix en escreix el protocol d’atenció a l’embaràs de la Generalitat de Catalunya i de les societats científiques d’Obstetrícia i Ginecologia. Considerem que el control durant l’embaràs no s’ha de basar únicament en aspectes medico-tècnics ja que hi ha un component emotiu i de vivència personal que és important.

Per a les pacients privades, tots els serveis més personalitzats estan inclosos en el forfait de l’embaràs, com per exemple, ecografia en cada visita, encara que només sigui per establir la relació emotiva amb el fetus. També estan dins del forfait els serveis d’acompanyament i el recolzament psicoemotiu per part d’un psicopedagog.

El control de l’embaràs normal que t’oferim a través de la mútua és des del punt de vista mèdic, suficient i resulta més econòmic que si et controlessis l’embaràs de forma privada. Aquesta situació, econòmicament avantatjosa, comporta però una sèrie de limitacions.

Per a la teva comoditat i per gaudir més intensament de l’embaràs oferim uns serveis complementaris. Aquests serveis inclouen:

Analítica de sang per diagnosticar anomalies cromosòmiques-Test de detecció d’anomalies cromosòmiques fetals en sang materna

Des del gener del 2013, per les dones que ho desitgen, fem la determinació directe en sang materna de les trisomies del 21 (síndrome de Down),18 (síndrome de Edwards) i 13 (síndrome de Patau) i, actualment també, del sexe fetal. Aquesta prova té una molt alta fiabilitat, sobretot per la síndrome de Down.

En el moment present és possible d’ampliar aquest estudi amb la detecció de cinc Microdelecions (Síndromes de DiGeorge, Angelman, Cri-du-Chat, Prader-Willi i Monosomia 1p36).

-Amniocentesis per desig de la dona o la parella –sense indicació mèdica-

A les 16- 17 setmanes a través de l’amniocentesi, es poden fer estudis més amplis des del cariotip fetal amb tots els cromosomes (22 parells de cromosomes més els sexuals) a estudis de malalties genètiques menys habituals. La amniocentesi comporta un risc menor que la biòpsia corial però el resultat s’obté més tard.  Per a moltes pacients, conèixer que el resultat de l’amniocentesi és normal els permet viure un embaràs més tranquil.

En el preu de l’amniocentesi està inclòs l’estudi ràpid molecular dels cromosomes 13, 18, 21, X, Y, que permet conèixer el sexe i el diagnòstic en 2-3 dies.

Com a novetat, l’amniocentesi ens permet fer estudis d’Arrays per a múltiples malalties genètiques que no s’observarien en l’estudi cromosòmic habitual. Això inclou l’estudi de malalties rares. El número de malalties que estudien els diferents Arrays es va ampliant cada cop més. Es poden detectar anomalies com la síndrome de l’X fràgil, l’autisme o la distròfia muscular.

Per saber totes les patologies que en aquest moment es poden estudiar clica aquí.

-Ecografia gravada entre les 12 i les 16 setmanes

Durant aquest període és un moment en que podem observar el fetus en la seva totalitat. És una ecografia molt emotiva perquè per primera vegada pots observar la seva forma humana. Podràs veure els seus moviments, les seves mans, els seus peus… i compartir aquests moments amb la família mitjançant un DVD.

Aquesta ecografia només es realitza en el centre de Granollers

-Ecografies per veure el nen o mostrar-lo als familiars

El control de l’embaràs normal comporta la realització de tres ecografies, una per trimestre. Aquestes ecografies són les que abonen les mútues al centre mèdic. Entenem que per motius emotius i de relació, a l’embarassada i a la seva família li agrada veure el futur nadó més sovint. Per això, oferim aquestes ecografies, sense indicació mèdica, per veure el nen o mostrar-lo als familiars, que es poden fer coincidir amb les visites de control.

-Ecografia 4D

Les ecografies 4D parteixen d’un software diferent de les mèdiques ja que en elles es potencia l’observació de la pell i de l’estructura externa per sobre dels òrgans interns. Perquè es vegin bé, la pell fetal ha de ser prou gruixuda, la posició del fetus ha de ser de cara amunt, hi ha d’haver líquid entre la cara fetal i la placenta o paret uterina i una bona transmissió de la pell de la pacient. La millor època sol ser entre les 28 i les 32 setmanes. No és una ecografia mèdica però et permet viure uns moments entranyables, inoblidables i extraordinaris. És una ecografia que et permetrà veure el rostre del teu fill abans de néixer i compartir-lo amb els familiars a través d’un DVD que t’entregarem.

Aquesta ecografia només es realitza en el centre de Granollers

-Localització urgent

Mitjançant aquest servei podràs localitzar el doctor davant de qualsevol urgència o problema. Si és necessari, podràs realitzar visites fora de l’horari establert. Malgrat que el doctor procura assistir a la majoria de parts no es pot garantir que pugui atendre les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. A través aquest servei podràs localitzar-lo en les darreres etapes de l’embaràs.