El part és un moment especial perquè el nadó es fa visible no únicament als ulls de la mare, que passa de notar-lo a dins a veure’l fora del seu cos, sinó també per la parella i tota la família i amics. No obstant i això, el part no és una situació desvinculada de l’embaràs i ni de la posterior relació de cura i alletament del nadó. Tot és un continu:  el part dependrà molt de com hagi anat l’embaràs i la criança del nen dependrà de com hagi anat el part.

La nostra filosofia a l’hora d’enfocar el part és el de ser el més respectuosos possible amb els desitjos de la dona i amb el procés espontani.  Alhora som conscients de les dificultats i els riscos que pot presentar el part i volem aprofitar tot el coneixement que s’ha anat adquirint al llarg de les generacions en benefici de la dona i del seu fill. Hem tingut oportunitat d’ajudar en milers de parts. El doctor Torres ha estat responsable dels serveis d’urgències obstètriques de l’hospital Clínic i ha hagut de resoldre els casos més complicats que es poden donar, alguns en situacions extremadament greus derivats d’altres hospitals i centres de Catalunya. La nostra idea és la d’un part intel·ligent, personalitzat, pensant en el que és millor en cada situació, deixant fer i només intervenint quan cal amb la màxima diligència i precisió. Revisem constantment el que fem, estem atents a totes les novetats i busquem sempre la millora.

Mirem d’evitar el part per cesària, només fem cesària quan està indicada per evitar problemes a la mare i al fetus i el part vaginal no és possible. El nostre percentatge de cesàries es situa al voltant del 16%, que és inferior a la mitjana de Catalunya amb una taxa global del 25% i dels hospitals i clíniques privats que té un 36% , malgrat que atenem dones de més edat o que han fet tractaments de reproducció assistida -que tenen percentatges de cesària més alts.

En la majoria de pacients no fem episiotomia i si cal fer-la ho fem de forma superficial i de la menor dimensió possible.

En benefici del nadó només tallem el cordó quan deixa de bategar i per tant no recollim sang per a guardar-la en centres privats.