faixa post partLa musculatura de l’abdomen, després de l’embaràs, està separada per la línia mitjana sobretot a l’alçada del melic. L’objectiu després de part és aconseguir que aquesta musculatura torni a ajuntar-se evitant possibles hèrnies mitjançant una faixa. Aquesta faixa ha de ser tipus post-part (una faixa abdominal d’adaptació anatòmica i que permeti una fixació individualitzada, podent-la enganxar a qualsevol mida). S’ha de col·locar centrada al melic i ben apretada amb la part més estreta a la cintura (la part superior). Les primeres setmanes hauries de portar-la durant tot el dia menys al dormir o al estar estirada. Més endavant només caldrà que te la posis davant algun esforç (activitats que impliquin ajupir-se o agafar pes: bosses de la compra, nens petits, olles plenes, etc.). La faixa hauria de portar-se durant un mes i mig aproximadament.

neteja post partSi has tingut un part vaginal et pots dutxar abans de 24 hores sempre que et trobis amb ànims de fer-ho i estiguis acompanyada d’ alguna persona en la que et puguis recolzar si ho necessites. En cas d’anestèsia peridural cal esperar un mínim de 12 hores.

La ingesta d’aliments s’ha de realitzar de forma progressiva: aigua, sucs, dieta tova (bullits), dieta semitova i finalment dieta normal. S’ha d’evitar els aliments flatulents com ara la llet, llegums, galetes, xocolata, etc. No et prenguis el cafè amb llet o els bombons que acostumen a regalar els amics i la família el primer dia!

Durant el període de després del part, com que solen haver-hi pèrdues i punts a nivell vulvar, és interessant fer rentats en el videt un mínim de 3 cops al día i després de cada deposició utilitzant Rosalgin® o algun altre producte similar que el doctor t’indicarà. Si hi ha punts cal assecar bé la zona; pots utilitzar un assecador de cabells amb aire fred. No utilitzis tampons.

dubtes maternitatÉs important anar al lavabo cada día, en cas de no anar-hi durant dos dies seguits pots utilitzar un laxant via rectal, com ara Micralax® o supositoris de glicerina.

Per banyar-se i tenir relacions sexuals hauràs d’esperar fins que el ginecòleg ho consideri, normalment fins passada la quarantena.

És millor no conduir fins passades les dues primeres setmanes. Posteriorment, si has de conduir, fes-ho amb amb la faixa posada, sobretot en trajectes llargs.