Antecedents personals

historia personalD’entrada cal mirar que no hi hagi anomalies físiques que puguin dificultar la gestació o el part. Si tens  alguna malaltia crònica s’ha de mirar que no es pugui descompensar o agreujar amb l’embaràs. Una situació d’estabilitat prèvia a l’embaràs és bàsica si tens  diabetis, hipertensió, malalties endocrines, problemes cardiovasculars, epilèpsia, òrgans transplantats, etc. Si prens alguna medicació, cal consultar amb l’especialista per veure si es pot suprimir, disminuir o canviar-la per una que no afecti ni a la fertilitat, ni a l’embrió, ni al fetus. Alguns medicaments requereixen un interval d’espera entre l’última dosi i l’embaràs com ara Roacutan® per l’acne i similars, Metotrexate, etc.

Si has tingut embarassos o avortaments anteriors cal saber com han anat i si hi ha hagut alguna complicació, el tipus de part, el pes del nadó, si has rebut l’anti-D en cas de que siguis Rh negatiu, etc. Si has tingut algun avortament és important saber si es va realitzar un estudi genètic.

Si vas realitzar algun tractament de reproducció assistida cal conèixer tot l’historial dels tractaments de forma detallada.

logosol PETIT WEBUn dels punts que també tenim en compte de cara a l’embaràs i el part és l’edat. Com més edat té una dona més augmenta el risc de determinats problemes com ara: preeclàmpsia o hipertensió, avortament, diabetis gestacional o embaràs de bessons. També augmenta la probabilitat de que el part hagi de ser per cesària. Des d’un punt de vista biològic es considera que l’edat més fèrtil de la dona estaria al voltant dels 21 anys. Després va disminuint lentament, però a mitjans de la dècada dels 30 –depenent de la genètica de cada dona- baixa bruscament.

 

És molt convenient que al començar l’embaràs hi hagi una situació de salut general, sense anèmia, un pes adequat, una vida professional no estressada i un ambient familiar que et doni suport.

Per això, comprovem que tot estigui correcte a través d’una revisió ginecològica i una analítica.