Gràfiques de creixement de l’infant: Alçada

En aquest apartat us adjuntem les gràfiques d’alçada de la OMS perquè pugueu comprovar l’altura del vostre fill.

Gràfiques de creixement de l’infant: Pes

Us facilitem diferents gràfiques de l’OMS (Organització Mundial de la Salut) que us serviran per veure si el vostre fill es desenvolupa correctament.

Nous avenços en diagnòstic prenatal

A totes les parelles i dones gestants que esperen un fill els preocupa que pateixi alguna patologia que provoqui retard mental o alguna malaltia greu o degenerativa que no li permeti arribar a l’edat adulta com a persona independent. Els últims avenços científics i tecnològics ens donen l’oportunitat d’oferir noves proves que permeten el diagnòstic prenatal de més malalties, amb més seguretat o de forma menys agressiva.

La paradoxa legal permet la selecció de sexe

La interrupció de l’embaràs perquè el fetus és una nena escandalitza molt en els països occidentals. Però el cert és que les comunitats d’aquests països asiàtics que viuen a l’estranger sovint segueixen la mateixa conducta, i a sobre amb el finançament del sistemes públics de salut.

  • Permalink Gallery

    Els nens “in vitro” patiran més problemes de circulació quan siguin grans?

Els nens “in vitro” patiran més problemes de circulació quan siguin grans?

Arran de la publicació en els mitjans de difusió d’un estudi de l’hospital Clínic en el que alerta sobre el risc cardiovascular del nens nascuts amb tècniques de reproducció assistida, s’ha creat una situació d’alarma que ha motivat que ens consultin molts pares i mares de fills nascuts amb tècniques de fecundació “in vitro”(FIV).

  • Permalink Gallery

    Tallar el cordó umbilical en el moment oportú val la pena…

Tallar el cordó umbilical en el moment oportú val la pena…

És important tallar el cordó umbilical en el moment adequat. Si es talla massa aviat baixen els nivells de ferro del lactant, augmenta el risc d’anèmia que malgrat tot no és gaire freqüent en el nostre medi. Si es talla massa tard, augmenta el risc d’icterícia del nadó. De vegades no pots esperar en tallar-lo, per exemple quan hi ha una volta estreta de cordó al voltant del […]

El secret de l’Stevia

Coneixes l’alternativa més sana al sucre o la sacarina? L’Stevia és un arbust provinent del Paraguay i Brasil amb nombroses propietats, òptimes per la salut i el benestar.  Les seves fulles són de 10 a 15 vegades més dolces que el sucre comú i està considerada pels científics com el producte natural més indicat per elaborar postres i endolcir cafès, infusions, iogurts, gelats… A diferència del sucre o qualsevol altre […]