animacio-eco

El moment idoni per realitzar la primera ecografia són les 7 setmanes des de la ultima regla (5 setmanes des de la concepció). En aquest moment l’embrió fa al voltant de 10 mm i es pot detectar el batec. El marge d’error a l’hora de datar l’embaràs és molt baix. En aquest període l’embrió canvia molt dia a dia. Si fem una ecografia masses dies abans de les 7 setmanes pot ser que l’embrió no es pugui veure bé o no es detecti la freqüència cardíaca amb la qual cosa només augmentaríem l’estrès de l’embarassada. La seguretat social sol programar la primera ecografia a les 12 setmanes i no realitza aquesta primera ecografia de les 7 setmanes de forma rutinària. Encara que l’ecografia de les 12 setmanes és necessària, al estalviar la primera ecografia deixa a la dona en una situació d’incertesa durant moltes setmanes i el error respecte el temps real d’embaràs és molt més gran.

Com que sabem de l’angoixa que pot produir el no saber si l’embaràs és normal o si portes bessons, el fet de que en alguns casos hi poden haver petites pèrdues que, tot i que poden ser normals, et fan pensar en un possible avortament, des del Centre Mèdic realitzem una ecografia precoç entre les 7 i les 11 setmanes d’embaràs.

I per al record, podràs endur-te algunes fotografies sobre la primera imatge del teu fill.

Per poder fer l’ecografia

  • Per saber de quantes setmanes estàs pots utilitzar la calculadora que trobaràs en aquesta mateixa pàgina.
  • Si tens cicles més llargs de 28 dies, probablement estaràs de menys temps que el que correspòn a l’última regla; si tens cicles curts probablement hauràs ovulat abans i estaràs d’algun dia més.
  • Això es pot afinar més amb una prova d’embaràs feta a sang (beta HCG).
  • Per poder veure un embrió i comprovar si té batec positiu per ecografia el més idoni són les 7 setmanes, encara que a vegades és possible veure’l dins la setmana 6.
  • El sac gestacional, però no l’embrió, s’ha de veure a les 5 setmanes i fins i tot alguns dies abans. En aquest cas es pot dir per ecografia que hi ha un sac o més d’un però no es pot saber si hi haurà embrió.

Com demanar hora

Ens trobaràs en els centres:

Centre de Mataró

C/ Lepant 3, 1r 1a
08301, Mataró

937 551 414

Centre de Granollers

C/ Girona 52, 1a
08402, Granollers

938 611 110

Centre de Barcelona

C/ Vilana 12 (Teknon), Desp. 146
08017, Barcelona

937 551 414

També pots escriure’ns per Internet en el formulari que trobaràs en aquesta mateixa pàgina.