És molt important que durant l’embaràs evitis prendre cap tipus de medicació, ja siguin pastilles, xarops, pomades, etc. I menys durant el primer trimestre. És un període on el fetus és molt sensible a qualsevol fàrmac que puguis prendre i provocar-li malformacions. Si tens nàusees o algun procés gripal consulta al teu ginecòleg, és molt important que miris si tens febre.

Per la mateixa regla, la majoria de tints per al cabell porten productes tòxics que podrien ser absorbits per la mare i afectar al fetus, així que si vols tenyir-te el cabell assegura’t  que el producte es apte per a embarassades. Davant el dubte millor no tenyir-se.

En quant a la depilació, pots rasurar-te o depilar-te amb cera freda o calenta  sense cap problema però evita fer-te talls o cremades. Pel que fa a les cremes depilatòries i decolorants evita-les. Com a norma general evita l’exposició a qualsevol producte químic. Molts productes no han estat estudiats específicament  en embarassades com per assegurar que no són perjudicials per al fetus. El mateix passa amb la depilació làser, fotodepilació, depilació elèctrica, etc. Com a mesura preventiva et recomanem que evitis la exposició a cremes i tècniques depilatòries.

Les cremes anti-estries, en canvi, acostumen a estar pensades per ser utilitzades durant l’embaràs, de manera que no solen portar cap producte tòxic pel fetus. És recomanable posar-te anti-estries als pits i a la panxa un o dos cops al dia. Aquesta mesura no t’assegura la no aparició d’aquestes, ja que hi ha altres factors que no es poden controlar com és el tipus de pell de la mare o la velocitat de creixement de la panxa.

Quan tinguis visita amb el teu ginecòleg, però, evita posar-te crema el mateix dia i l’anterior, ja que fa una capa a la pell que pot dificultar la nitidesa de la imatge de la ecografia o l’auscultació del cor.

En el tema de les vacunes, és important estar vacunada de la Diftèria-Tètanus i Rubèola. En cas de no estar-ho de la Diftèria-tètanus et podràs vacunar durant l’embaràs però es recomana fer-ho a partir del segon trimestre malgrat no hi ha evidència que els toxoides tetànics i diftèrics siguin teratògens. Pel que fa a la Rubèola, si no estàs vacunada hauries de fer-ho uns mesos abans de quedar-te embarassada, si ja estàs embarassada hauràs d’esperar a finalitzar l’embaràs. La vacuna de la Rubèola sol administrar-se juntament amb la del xarampió i les galteres, coneguda com a triple vírica.