És important cuidar el sòl pèlvic i la musculatura abdominal per matenir una bona salut. Quan ens anem envellint la musculatura es debilita i és important enfortir-la per evitar problemes posteriors  i també després del part, perquè el cos torni el més aviat possible al seu estat natural, evitant així dolors i un estat de baixa forma física de la mare. Per saber quan has de començar amb el pla d’exercicis has de seguir sempre les indicacions del teu ginecòleg/a.

El Centre Mèdic Dr. Torres i Pons et proposem els següents exercicis. Perquè resultin efectius és interessant fer unes 100 repeticions al dia, no cal fer-les seguides, pots fer-ho amb 4 tandes de 25 i pots realitzar-les en qualsevol posició: dreta, estirada al llit, asseguda al sofà, etc.

Per tal de realitzar els exercicis de manera regular i que no se t’oblidin, t’aconsellem associar-ho a diferents moments del dia: després d’esmorzar, abans d’anar a domir… veuràs que fàcil és seguir-los d’aquesta manera!

e5a13281

1. Fes una inspiració profunda (pel nas)

 

2. Deixa anar tot l’aire fins que no pugui més (per la boca)

 

3. Seguidament, SENSE AGAFAR AIRE, tira tota la musculatura pèlvica i abdominal cap endins i aguanta 10 segons.

 

4. Fes tres respiracions normals i torna a començar.

 

Si ets persistent no només enfortiràs la musculatura sinó també reduiràs el diametre de la teva cintura

Et deixem també un vídeo amb una explicació molt detallada d’una de les posicions possibles per fer els exercicis hipopressius.